Bine ați venit!
office@topingrediente.ro
Categorii

0

Prima pagină Articole

Articole

Guma xantan și rolul ei în alimente

 Fără să știți, probabil că o mâncați în fiecare zi. Prezent în produse lactate, înghețată, frișcă, dresinguri pentru salată, produse vegane și vegetariene, xantanul este o substanta de îngroșare fără aromă, utilizată în multe alimente și alte produse comerciale. 

Citește în continuare →

Ce este guma guar și cum o putem folosi

  Guma guar este obținută din semințele plantei de guar, prin măcinarea porțiunii de endosperm a Cyamopsis Tetragonolobus, o plantă leguminoasă cultivată de secole în India și Pakistan.

  Cea mai importantă caracteristică a gumei guar este capacitatea sa de a se hidrata rapid în solutiile cu apă rece pentru a forma soluții foarte vâscoase.

Citește în continuare →

Utilizarea gumei guar și xantanului în coacerea produselor fără gluten

        Dacă vreți să coaceți folosind produse fără gluten, aveți nevoie de un ingredient adăugat care să aibă rolul glutenului. Din fericire, există câteva opțiuni naturale, cum ar fi guma xantan și guma guar. Alte alternative de îngroșare fără gluten sunt gelatina și agarul.

Citește în continuare →

Despre conservanții alimentari

         Utilizarea conservanților elimină influența factorilor biologici (bacterii, drojdii, mucegai) asupra alimentelor, care fiind bogate în elemente nutritive inevitabil sunt supuse procesului de degradare. Prin acțiunea factorilor biologici alimentele se alterează și pot deveni toxice, periculoase, uneori chiar letale.

Citește în continuare →

Puțin ajutor în lupta împotriva cancerului : plantele aromate și condimentele

 

     Condimentele au fost utilizate pe scară largă de mii de ani, datorită aromei, gustului și culorii.

     Unele condimente au fost utilizate ca plante medicinale în medicina populară pentru tratamentul diferitelor boli, deoarece conțin mulți compuși bioactivi și au o mulțime de efecte benefice asupra sănătății. 

Citește în continuare →

Gelatina Granule Si Gelatina Foi

   Majoritatea oamenilor familiarizați cu gelatina sub formă de bomboane gumate, colorate și aromate ar pute fi surprinși să afle că gelatina este formată în cea mai mare parte din proteine.

Gelatina este obținută prin prelucrarea colagenului extras prin fierberea oaselor animalelor, a cartilajului și a pielii.

Citește în continuare →

10 tipuri de muștar

        Muștarul este unul dintre cele mai vechi condimente din lume.

,, Mustul arzător'' sau ,,mustum'' este prima rețetă de muștar, fabricat în vremea romanilor din boabe de muștar măcinate, amestecate cu suc de struguri nefermentat.

Citește în continuare →

Rețeta de vară : Gem de fructe roșii cu anason și semințe de chia

Gem de fructe roșii cu anason și semințe de chia

Citește în continuare →

Aplicațiile tehnologice ale zahărului

   Cuvântul "zahăr"ne aduce în minte cristalele albe care ne fac viața mai dulce. Cu toate acestea, zaharurile nu sunt folosite doar ca îndulcitori, ci au și funcții tehnologice importante în produsele alimentare, furnizând textură, volum, culoare și acționând ca agenți de conservare.

 

 

Citește în continuare →

Despre indulcitori

     Denumiţi şi edulcoranţi (E 900), îndulcitorii sunt folosiţi pentru înlocuirea parţială sau totală a zahărului. Unii sunt naturali, ca poliolii (sorbitol, xilitol, maltitol, lactitol), iar alţii sunt de sinteză chimică (aspartam, acesulfam-k, sucraloză).

Fie că este vorba de aspartam,de zaharină,de sucraloză sau de acesulfam-K (cei mai cunoscuţi îndulcitori de sinteză), există tot felul de păreri asupra efectelor pe care le au îndulcitorii asupra organismului.

Citește în continuare →
Pagina 1 din 2
«1 2»

Produse noi

Cele mai vândute produse