Bine ați venit!
office@topingrediente.ro
Categorii

0

Prima pagină Articole

Articole

Despre conservanții alimentari

         Utilizarea conservanților elimină influența factorilor biologici (bacterii, drojdii, mucegai) asupra alimentelor, care fiind bogate în elemente nutritive inevitabil sunt supuse procesului de degradare. Prin acțiunea factorilor biologici alimentele se alterează și pot deveni toxice, periculoase, uneori chiar letale.

Citește în continuare →

Puțin ajutor în lupta împotriva cancerului : plantele aromate și condimentele

 

     Condimentele au fost utilizate pe scară largă de mii de ani, datorită aromei, gustului și culorii.

     Unele condimente au fost utilizate ca plante medicinale în medicina populară pentru tratamentul diferitelor boli, deoarece conțin mulți compuși bioactivi și au o mulțime de efecte benefice asupra sănătății. 

Citește în continuare →

Gelatina Granule Si Gelatina Foi

   Majoritatea oamenilor familiarizați cu gelatina sub formă de bomboane gumate, colorate și aromate ar pute fi surprinși să afle că gelatina este formată în cea mai mare parte din proteine.

Gelatina este obținută prin prelucrarea colagenului extras prin fierberea oaselor animalelor, a cartilajului și a pielii.

Citește în continuare →

10 tipuri de muștar

        Muștarul este unul dintre cele mai vechi condimente din lume.

,, Mustul arzător'' sau ,,mustum'' este prima rețetă de muștar, fabricat în vremea romanilor din boabe de muștar măcinate, amestecate cu suc de struguri nefermentat.

Citește în continuare →

Rețeta de vară : Gem de fructe roșii cu anason și semințe de chia

Gem de fructe roșii cu anason și semințe de chia

Citește în continuare →

Aplicațiile tehnologice ale zahărului

   Cuvântul "zahăr"ne aduce în minte cristalele albe care ne fac viața mai dulce. Cu toate acestea, zaharurile nu sunt folosite doar ca îndulcitori, ci au și funcții tehnologice importante în produsele alimentare, furnizând textură, volum, culoare și acționând ca agenți de conservare.

 

 

Citește în continuare →

Despre indulcitori

     Denumiţi şi edulcoranţi (E 900), îndulcitorii sunt folosiţi pentru înlocuirea parţială sau totală a zahărului. Unii sunt naturali, ca poliolii (sorbitol, xilitol, maltitol, lactitol), iar alţii sunt de sinteză chimică (aspartam, acesulfam-k, sucraloză).

Fie că este vorba de aspartam,de zaharină,de sucraloză sau de acesulfam-K (cei mai cunoscuţi îndulcitori de sinteză), există tot felul de păreri asupra efectelor pe care le au îndulcitorii asupra organismului.

Citește în continuare →

Acidul Ascorbic

            

 

                  Acidul ascorbic (C6H8O6) cunoscut sub numele de vitamina C, este un compus organic care aparține familiei monozaharidelor.  Este foarte solubil în apă și adesea menționat ca fiind unul dintre secretele dietei mediteraneene. Utilizarea acidului ascorbic este des întalnită în industria alimentară, industrie ce folosește rolul sau de antioxidant și stabilizator.

Citește în continuare →

Cum sa faci amestecuri de condimente și plante aromate

   

     Amestecurile de condimente și plante aromate ocupa un loc important în gastronomie, un amestec potrivit de condimente fiind elementul care  poate schimba o rețetă banală într-una deosebită.

   

Citește în continuare →

Tendinte pentru torturile de nunta in 2019

    In fiecare an creatorii de torturi se străduiesc să reinventeze modul de prezentare al torturilor de nuntă, se distrează încorporănd diferite culori, forme, modele și materiale pe care poate niciodată nu le-am fi folosit în trecut pentru  realizarea acestor torturi speciale.

Citește în continuare →
Pagina 1 din 2
«1 2»

Produse noi

Cele mai vândute produse